Välj en sida

GTR Motorpark arrangerar konstutställningar

Vernissage GTR

Datum: 17.00-21.00
Tid: 12/8 – Vernissage
(Utställningen är öppen för allmänheten 14 – 22/8, 15.00-19.00)

GTR Motorpark börjar arrangera konstutställningar varav Kungsör-profilen Bosse Jensen, grundaren av det klassiska MC-eventet Mälaren Runt är först ut.

Utställningen består av litografier som går att köpa på plats och oljetavlor 120×100 som även säljs som litografier.

Jensens omisskännliga lackade bensintankar kommer även de att visas under hela perioden.

På vernissagen kommer konstnären modereras i ett samtal om konst och relationen kring bilar, racing och motorcyklar.

Under fredagens öppning bjuds det på snacks och dryck, för ytterligare mat och dryck till egen plånbok hälsar vi gäster välkomna till restaurangdelen.

Bosse Jensens egna ord.

Jag föddes i Göteborg men växte upp i Kungsör. Mitt motorintresse kom redan vid ett års-ålder då min familj märkte att jag reagerade starkt på olika fordon. När jag var sex år ville jag bli racerförare (se illustration).

Jag byggde plastmodeller och målade och byggde om cyklar. I femmans klass fick jag en bunt Amerikanska Hot Rod Magazine av en kamrats storebror och en ny värld öppnade sig.

När jag gick på högstadiet kom det några från den lokala chopper klubben som hade sett mina tidiga verk och frågade om jag kunde måla några choppertankar åt dom – sedan dess har det rullat på.

Jag gick på konstfack i Stockholm och gjorde lite målningsjobb på pop-butiken Gul & Blå sedan flyttade jag hem till Kungsör. 

Några lokala jobb jag gjort till Eskilstuna-bor är Speedwaystjärnan Tommy Janssons T-shirt motiv, lackerna Janne Juans Corvetter och Roland ”Rulle” Forsbergs Dragster Backmouse.

Jag har också gjort mycket illustrationer till motortidningarna. Här på GTR motorbana kommer jag att visa målningar, lackade choppertankar och kanske en Hot Rod / Dragster. //Bosse Jensen juni 2022.