Välj en sida

 Gtr motorpark – på väg mot att bli en multianläggning

GTR Motorpark befinner sig på ett särskilt motorsportområde, men de senare åren har utvecklingen mot en bredare multipark påbörjats. Vi märker av hur bolag och organisationer sträcker ut handen för samtal om framtiden och redan nu sker en mängd olika säsongsverksamheter på platsen. Som exempel kan nämnas när GTR Motorpark under tre dagar i maj 2022 dressade om till test lab för World RX. Läs gärna mer om detta och se filmen längre ner här på sidan ANLÄGGNINGEN.

GTR som Test Lab

 

 Ett spontant samtal på GTR Motorpark. Delägare och grundare Johan Heggblad längst till vänster och delägare av GTR Motorpark tillika grundare av Ferrita Sweden AB Michael Ljungström, i svarta byxor tillsammans med Lars Pettersson i mitten, President FIA Drag Racing Commission och representant för GTR Advisory Board.

 

Gtrmotorpark

GTR Motorpark är inte en idé, det är flera. Flera fantastiska, nytänkande, eldsjälsdrivna, företagsamma idéer sammankopplade till en komplett anläggning. Ingen dag är den andra lik. Ena dagen jobbar vi med utbildning på banan, som att lära sig köra bil för körkort och andra dagar anordnas flerdagars event för företag som vill bjuda hundratalet anställda på konferens och mässa för leverantörer. Sommaren 2022 fortsätter vi med våra populära fordonsträffar – se kalendern (över 500 entusiaster på två och fyra hjul ses och sparkar däck, kollar bankörningar och knäcker en alkoholfri öl ihop med en hamburgare).   

 

Anläggningen

Ur evenemangsdagboken våren 2022. Under tre intensiva dagar i maj dressade GTR Motorpark om till Test track för Fia World Rally Cross 2.0.

Man ville undersöka och förstå beteendet hos rallycross-bilar vid olika hopp, svängar och andra banfunktioner i den framtida elektrifierade rallycrossen. I samband med testet demonstrerades också den tekniska maskinkompetens som finns i Volvo Construction Equipments maskiner, Official Track Building Partner till Fia och Rallycross Promotor GmbH.

”Det är klart att vi är glada över att ha fått husera både FIA, Rallycross Promotor GmbH och Volvo Construction Equipment i utvecklandet av Rallycross 2.0. Men främst är jag stolt över att hela anläggningen och testbanan levererade på våra löften. Det lovar gott inför framtiden, säger Johan Heggblad, Circuit Director, GTR Motorpark.

Nedan länk berättar om dagen!

https://fb.watch/egXUVtG3eP/?mibextid=25F3IK

Event & Test

Visste du att du kan boka event på GTR Motorpark för din eller ditt företags räkning? Det slutar inte där. Behöver du ett privat test i din bil eller på din hoj? Kontakta oss för att ordna ett privat test!

Trackdays

Vi erbjuder banträffar för både bil och motorcykel och för några rimliga hundralappar är det bara att komma och rocka loss på vår tekniska bana. Kika in under ”evenemang” och anmäl dig idag. Varför vänta?